در این بخش ادامه ساختارهای داده ای در DB2 را معرفی مینماییم.
گروه ذخیرهسازی (Storage group)
به مجموعهای از دیسکهای فیزیکی (موسوم به Volume) اطلاق میشود که میتواند داده های جداول و ایندکسهای ما را درون خود نگهداری کند.
کلید (Key)
کلید یا key در DB2، به ستون یا مجموعهای از ستونها گفته میشود که به وسیله یک توضیح در جدول مشخص میشوند این توضیح نمایانگر آنست که کلید به عنوان ایندکس تعریف شده یا به عنوان یک رابطه محدودکننده (Referential constraint)، کلیدها در تعریف پایگاه داده رابطهای بسیار مهم هستند زیرا باعث حفظ یکپارچگی داده در پایگاه داده میشوند.
انواع کلید:
کلیدهای یکتا (Unique keys)
قاعدهای که برای مقدار یک ستون، مشخص میشود. این مقدار تنها در صورتی میتواند پذیرفته شود که یکتا باشد. برای ایجاد یک مقدار یکتا از تعریف Unique Index استفاده میشود.
کلید اصلی (Primary key)
کلید اصلی یک نوع خاص از تعریف کلید یکتاست که نمیتواند مقدار NULL داشته باشد. یک جدول فقط و فقط یک کلید اصلی میتواند داشته باشد. این کلید میتواند هنگام تعریف (Create) یا ویرایش (Alter) جدول ایجاد گردد.
کلیدهای پدر (Parent keys)
کلید پدر، یک کیلد اصلی یا کلید یکتاست که در جدول پدر موجود بوده و در یک محدودیت ارجاعی مورد استفاده قرار گیرد. مقدار کلید پدر یک مقدار معتبر قابل استفاده در یک کلید خارجی را مشخص مینماید.
کلیدهای خارجی (Foreign keys)
کلید خارجی، مشخص کننده تعریفی از محدودیت ارجاعی در جدول است که به کلید پدر خاصی اشاره میکند.
دید (View)
View یک روش برای ارائه رکوردهایی است که در یک یا تعداد بیشتری جدول وجود دارد. یک view میتواند حاوی همه یا تعدادی از فیلدهای یک یا چندین جدول باشد.View را میتوان به یک Result table که دارای نام است تشبیه کرد.
- View میتواند دادهها را از جداول مختلف، تجمیع و نمایش دهد.
- میتواند ترکیبی از جداول وView های دیگر باشد.
- از View میتوان برای حذف نمایش دادههایی که نباید بعضی از کاربران مشاهده کنند، استفاده کرد.
شِما (Schema)
شِما یک دسته بندی منطقی از اشیاء پایگاهداده در اختیار شما قرار میدهد.، اولین قسمت از نام یک شیء همان شِما است کهQualifier نیز نامیده میشود. شِما در زمان ایجاد شیء به آن واگذار شده و خود به تنهایی نمیتواند ایجاد شود. در حقیقت وجود داشتن و ایجاد شدن یک شِما به ایجاد اشیاء در پایگاه داده بستگی دارد و صرفا برای دستهبندی منطقی در سطح پایگاهداده است.
برای مثال سامانهای دارید که تعدادی از جداول برای محاسبات مالی مجموعه استفاده میشود برای اینکه این جداول از سایر جداول شناخته شوند، شِمای ACCNT را برای آن جداول انتخاب میکنید. در اینصورت هر جدولی که در شِمای ACCNT قرار میگیرد برای شما به عنوان جدول محاسبات مالی، شناخته شده است. در زیر نمونه این جدول و استفاده از آن را مشاهده مینمایید.
پایگاه داده (Database)
پایگاهداده یا Database، مجموعهای از ساختارهای DB2 میباشد که میتواند شامل جدولها، ایندکسهای مربوط به جداول، Tablespaceهایی که دادههای جداول را نگهداری میکنند و …. باشد.
Database یک تعریف منطقی در DB2 میباشد.
1 دیدگاه. Leave new
Awesome article.
my homepage: پرشین بلاگ